Homoseks

warning.jpgRasulullah s.a.w. bersabda:

Siapa yang mati dalam keadaan melakukan amalan umat Nabi Lut, tuhan akan mengumpulkan mayatnya bersama golongan mereka itu.” (Riwayat Al-Khatib dari Anas)

Amalan umat Nabi Lut ialah melakukan hubungan sejenis samada sesama lelaki atau sesama perempuan iaitu “homoseks”.

Siapa yang melakukan homoseks dan tidak bertaubat sebelum dia meninggal dunia, di Padang Mahsyar nanti dia akan dibangkitkan dan dikumpulkan bersama umat Nabi Lut. Seperti mana seseorang yang meniru pakaian agama sesuatu bangsa akan dibangkitkan bersama bangsa atau kaum tersebut.

Dan diriwayatkan oleh Ibnu Umar radliyallahu ‘anhu :
Barangsiapa yang menyerupai mereka sampai meninggal (mati) dia akan dibangkitkan bersama mereka.

Umat Nabi Lut dibinasakan oleh Allah melalui Malaikat yang menelingkupkan mereka ke dasar bumi. Bumi itu tidak ditumbuni tanaman dan dikatakan ia terletak berhampiran airport Tel Aviv.

Al-Hijr [74] Maka Kami jadikan negeri kaum Lut itu tunggang-balik (tertimbus segala yang ada di muka buminya) dan kami hujani atasnya dengan batu dari tanah yang dibakar. [75] Sesungguhnya balasan azab yang demikian itu, mengandungi tanda-tanda bagi orang-orang yang kenalkan sesuatu serta memerhati dan memikirkannya. [76] Dan sesungguhnya negeri kaum Lut yang telah dibinasakan itu, terletak di jalan yang tetap (dilalui orang)

Dikirim dalam Hadith. 2 Comments »

2 Respons to “Homoseks”

  1. Kisah Nabi Ibrahim « Nasbun Nurain Says:

    […] mereka berkata: Janganlah engkau takut wahai Ibrahim, sebenarnya kami ini diutus kepada kaum Lut (untuk membinasakan mereka). Rasulullah s.a.w. bersabda: “Siapa yang mati dalam keadaan melakukan […]

  2. zuleec5 Says:

    Assalamualaikum ya akhi…
    Boleh saya tahu anta ada buat usaha amar maaruf nahi mungkar secara online, maksud ana secara komentar atau teguran…. ana mahu turut serta sahaja… ana juga perlu sokongan kalau-kalau ada barisan yang boleh usahakan perkara ini.. maklumla jika dapat kita lihat dah ada laman-laman ‘gay melayu’ dan sebagainya…


Kemusykilan atau pertanyaan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: